Over Verosol
Over Verosol
Al meer dan 50 jaar

Scheepsbouwer Cornelis Verolme was in 1963 in New York en hij vroeg zich af hoe de wolkenkrabbers het binnen koel moesten houden. Ondernemend als hij was, zocht Verolme net zolang totdat hij zelf de perfectie oplossing had gevonden. Zijn ontdekking – gemetalliseerd doek als binnenzonwering – mag een revolutie genoemd worden, want zoals hij zelf zei: ‘When you are sitting inside a room, it feels like sitting in the shadow of a tree!’

De legendarische woorden van Verolme vastgelegd op camera in 1963, bekijk de film hieronder en zie hoe het allemaal begon.
De legendarische woorden van Verolme vastgelegd op camera in 1963, bekijk de film hieronder en zie hoe het allemaal begon.
Over Verosol

"Al 50 jaar maakt Verosol binnenzonwering die geschikt is voor elk interieur."

Van doek tot binnenzonwering

Een kijkje in Verosol in 3 stappen onze keuken Onze medewerkers in Eibergen zijn trots op de Verosol producten die ze maken. Vandaar dat zij u graag een kijkje in onze keuken geven en meenemen door onze fabriek. Verosol levert u unieke zonweringsproducten door ons onderscheidende productieproces. Een proces dat duurzaam ingericht is en onze doeken hun bijzondere eigenschappen geeft. Hiermee bieden we u een oplossing die lang meegaat en energiebesparing biedt. Een knap staaltje vernuft van Nederlandse bodem waar we u graag deelgenoot van maken. Daarom laten onze medewerkers u hierbij de belangrijkste stappen zien. Zij zorgen er eigenhandig voor dat u een kwaliteitsproduct geleverd krijgt waarvan u het comfort lang kunt ervaren.

Stap 1. Metalliseren
Stap 1. Metalliseren

Johan Somsen: "Ik breng bij het metalliseren in de metalliseermachine een hele dunne laag aluminium aan op het doek. Hierdoor krijgt uw zonwering zijn isolerende en reflecterende werking."

Stap 2. Doek kleuren
Stap 2. Doek kleuren

Herman Vogt en Bennie Hulst: "Wij zorgen ervoor dat de juiste kleur op het doek komt. Dit is een zeer nauwkeurig proces waarbij de kleur niet mag afwijken van de kleur die de klant heeft gekozen. Daarnaast moeten de kleuren voldoen aan hoge eisen voor de kleurvastheid."

Stap 3. Keuren
Stap 3. Keuren

Therése Dijkgraaf: "Voordat de binnenzonwering naar de klant gaat doe ik nog de eindcontrole. Elke meter controleer ik nauwkeurig op de keurtafel."

Verosol Binnenzonwering op maat gemaakt. Bekijk hier hoe Verosol zijn producten produceerd in Eibergen.
De legendarische woorden van Verolme vastgelegd op camera in 1963, bekijk de film hieronder en zie hoe het allemaal begon.

Hoe werkt effectieve binnenzonwering?

Effectieve binnenzonwering van Verosol heeft 3 eigenschappen: het buitenhouden van de warmte, het wegnemen van hinderlijk zonlicht en het zicht naar buiten behouden. Verosol verrastte de markt met een innoverend zonweringstextiel dat al deze kwaliteiten in zich verenigt; een in de wereld uniek procedé voor het metalliseren van hoogwaardig textiel. Klik op de video streams voor een uitleg over de werking van effectieve binnenzonwering.

  • Uitzicht
    Uitzicht
  • Zonwering
    Zonwering
  • Lichtwering
    Lichtwering

Dat wij milieuvriendelijkheid zeer belangrijk vinden
blijkt ook uit onze missie ‘Creating a better environment’.

Dé duurzaamste keuze

Groen denken en doen zit in het DNA van Verosol. Behalve energiebesparende kwaliteiten, is comfort – hoe de producten eruitzien en de mate waarin zij zonlicht weerkaatsen – vanaf het begin een belangrijke basis geweest voor de zonwering van Verosol. Dat wij milieuvriendelijkheid zeer belangrijk vinden blijkt ook uit onze missie ‘Creating a better environment’. Verosol wil een milieuvriendelijke leefwereld creëren waarin mensen op comfortabele wijze kunnen wonen en werken. In de praktijk betekent dit dat wij voor het jaar 2020 op volledig milieuvriendelijke wijze willen werken.

‘When you are sitting inside a room,
it feels like sitting in the shadow of a tree!’

Historie van Verosol

Het verhaal van Verosol begint in New York. Het is 1963 als de Rotterdamse scheepsbouwer Cornelis Verolme een bezoek brengt aan de stad. Bij het zien van de glazen wolkenkrabbers vraagt hij zich af hoe deze gebouwen het binnen toch koel moeten houden. Terug in Nederland bedenkt hij de oplossing: wanneer er een ultradun aluminiumlaagje op textiel wordt aangebracht, zorgt dit voor de perfecte weerkaatsing van zonlicht. Hij ontwikkelt een machine om dit metaallaagje op te brengen en de basis voor het latere bedrijf Verosol is gelegd. Zijn idee – gemetalliseerd doek als binnenzonwering – is nog steeds springlevend. Verosol heeft de techniek van het metalliseren in de loop der jaren steeds verder verbeterd, maar de productieketel die Verolme liet ontwikkelen, is nog steeds in gebruik.

Het geheim van Verosol

Het metalliseren van doek is meteen ook het geheim van Verosol. De crux zit hem in de voorbehandeling van het textiel. Het speciaal geweven textiel wordt grondig schoongemaakt, zodat de hechting van het aluminium maximaal is. Het metalliseren is vervolgens een vak apart.

Een aluminiumlaag op een egaal vlak aanbrengen, zoals in de verpakkingsindustrie gebeurt, is eenvoudig. Maar textiel is onregelmatig van structuur en daardoor veel moeilijker te metalliseren. Dat is de vakkennis waarmee Verosol zich duidelijk onderscheidt van concurrenten.

Deze website gebruikt cookies. Als u doorgaat gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees hier meer over